diumenge, 25 d’octubre de 2009

Inici Glof 2009-2010

Benvolguts amic i amigues del GLOF,
Volia recordar-vos només que el proper dissabte, dia 31 d'octubre, ens tornarem a veure a Callús, a les 11h30 per iniciar la lectura i comentari entre tots de l'obra de Jean Grondin, "¿Qué es la hermenéutica?", Barcelona: Herder 2008, ISBN: 978-84-254-2571-4. Aquest curs tindrem, doncs, l'oportunitat de prendre contacte amb un dels corrents filosòfics més importants del segle XX i que aixopluga un munt d'autors molt interessants. Aniria molt bé que poguéssim arribar a Callús havent fent la lectura de la introducció (pp. 13-20). En aquesta primera reunió fixarem també el calendari de la resta de trobades i la dinàmica de participació en la síntesi dels diferents capítols.

No cal recordar-vos que valdria la pena d'oferir a d'altres persones la possibilitat de participar en el grup, ja que per la seva concepció està obert a tota persona que desitgi llegir i comentar en un grup d'amics el sentit d'un llibre de filosofia. Mireu, doncs, si en el vostre món de familiars, treball i amistats hi ha alguna persona a qui li abellís la idea de participar en el grup. Siguem generosos com la mateixa filosofia ho és, ja que acull tothom qui vulgui sentir l'encís de la seva atracció (filosofia = amor que la saviesa ens inspira). El díptic que la Immaculada està preparant, també ens ajudarà a poder fer propaganda del grup.

Finalment, us volia recomanar que aneu al cinema a veure "Àgora" d'Amenábar. En un cert sentit, es tracta de la biografia d'Hipàtia, filòsofa, matemàtica i astrònoma de l'Alexandria del segle IV dC. En un altre sentit, la pel·lícula em sembla que porta un missatge de fons interessant, que potser no apareix a primera vista. Deixant de banda, però, la qüestió del sentit de la pel·lícula, la figura d'Hipàtia és molt digna de ser recordada, valorada i estimada. I per això em pregunto si no seria interessant organitzar un dia un videofòrum sobre la pel·lícula, atès que és fàcil descarregar-la d'internet. Sotmeto, doncs, aquesta idea a la vostra consideració i ja acabarem de comentar-la el proper dissabte, si us sembla bé.

Dissabte que ve també podré fer-vos obsequi d'un exemplar de la biografia en català sobre Wittgenstein, ja que l'editorial m'ha regalat uns quants exemplars del llibre. Acaba de sortir també "Una història audiovisual de les idees" i el llibre sobre Krüger, que us mostraré el dissabte.
Si algú necessités que l'anem a recollir al tren a Manresa, digueu-nos-ho i ho farem amb molt de gust. Des d'Igualada també tenim disponibilitat de places en cotxes (tel.: 938054649 i 649912834).
Crec que estarem tots molt contents/tes de poder-nos retrobar i eixamplar el nostre cercle a d'altres persones.
Amb aquest desig, tant l'Eduard com jo us saludem amb molt afecte.

Joan Ordi