dimecres, 25 de juliol de 2012

Curs 2012-13

Bon dia a tothom!

Reprenem el contacte per tal de preparar el GLOF del curs vinent.

Primer, dir-vos que el Ramon Fons rebrà aviat els certificats de formació permanent per als qui els vau demanar i els farà arribar a tothom. El curs vinent, el GLOF també tindrà el reconeixement del Departament d’Educació com a curs de formació.

Segon, recordar-vos que el llibre que treballarem és “La condició humana”, de Hannah Arendt, en la versió catalana d’Editorial Empúries, 2009. Ja haureu comprovat, o ho fareu aviat, que no és un llibre de lectura fàcil. Però sí que és assimilable amb una segona lectura. I, a més, és molt suggeridor i interessant, i donarà lloc a un debat enriquidor. El tema del llibre és la política, l’espai públic en què les persones interactuen les unes amb les altres i en què apareix la qüestió del poder. Ens obrim, doncs, el curs vinent a un tema molt interessant que ha fet córrer rius de tinta als millors pensadors i pensadores de totes les èpoques.

Tercer, fer-vos esment un altre cop que el GLOF és obert a tothom qui vulgui fer la lectura sistemàtica d’una obra i convertir-la amb altres persones en objecte de reflexió, diàleg, debat i suggeriments. Inviteu, doncs, qui vosaltres creieu que estaria content/a de participar en un grup de lectura i debat. Faciliteu, si us plau, a la Immaculada o al Mingu les dades de les persones interessades, perquè rebin tota la informació que ens anem intercanviant.

I, quart, cal que fixem el calendari de les sessions del curs vinent. Ens hem reunit l’Eduard, el Ramon i jo, i us proposem les dates següents. Tingueu en compte, però, que són una simple proposta. El criteri que hem seguit és el de tornar als orígens: fixar la sessió mensual el dissabte més a prop de final de mes, ja que anava bé a més gent. Per això és important que em contesteu el més aviat possible per confirmar aquest calendari, o bé per proposar-me’n modificacions. Heus-lo ací:

1a sessió:            29 setembre 2012
2a sessió:            27 octubre 2012
3a sessió:            24 novembre 2012
4a sessió:            15 desembre 2012
5a sessió:            26 gener 2013
6a sessió:            23 febrer 2013
7a sessió:            16 març 2013
8a sessió:            27 abril 2013
9a sessió:            25 maig 2013
10a sessió:          29 juny 2013

Com que vam fixar aquest calendari tot prenent una “clara”, és possible que quedés fosc. Espero, doncs, la vostra resposta. Un cop fixat el calendari, determinarem també quines parts del llibre treballem a cada sessió. De moment, podeu anar fent una primera lectura del llibre per situar-vos.

Una abraçada!

Joan
(podeu veure tot el material que hem utilitzat durant el curs, aquí)