divendres, 18 de setembre de 2015

Demà comencem!

Demà comencem, us passo les paraules que ens va enviar en Joan, per explicar que farem aquesta primera sessió.


Dissabte vinent, dia 19 de setembre, reprenem el GLOF, en la seva novena edició. Serveixin aquestes ratlles de recordatori. La primera sessió ja arriba plena:
1.      En Narcís ens presentarà la figura de lautor que treballem enguany.
2.      LEduard ens resumirà i comentarà la primera de les virtuts, que en si no ho és pas, però que resulta ser a la base de tota virtut: la urbanitat.
3.      El Joan farà el mateix amb la segona virtut, que de fet és la primera: la fidelitat. 
4.      El debat, comentari i aclariments entre tots/es tancarà la sessió, amb un espai de temps que esperem sigui prou extens, com ho vetllarà lEduard.
  No cal dir que lautor en si ja és interessant com a pensador. De fet, lobra que llegim aquest curs sens presenta com un producte fi. Conté, per exemple, sorpreses que no us espereu. Heus-ne ací dues, relacionades amb els dos primers capítols: 
  a) per què anteposar la urbanitat (la politesse, quon dit en français) a les virtuts? 
  b) Per què entendre  i viure - la fidelitat en un sentit merament de parella i sexual?

  Un consell, per tant: no ens acostem a aquest llibre amb idees velles i preconcebudes del que són les virtuts i de com definir cada virtut. O millor, sí. Perquè així copsarem més clarament les sorpreses que ens prepara.
  No cal insistir en un punt ja repetitiu: inviteu qui vulgueu. Em consta, daltra banda, que hi ha noves persones interessades. Potser augmentarem la família. (Per infidelitat? Que dolent que sóc, oi?)
  Una abraçada.
Joan Ordi